torsdag 3 mars 2011

Bostadsrättsnyheter - Februari 2011

Hovrätten godkänner stämmobeslut om altaner - 2011-02-28

Dagens juridik skriver om en bostadsrättsförening som hade tagit ett stämmobeslut om uppförande av altaner. En kvalificerad majoritet beslutade på en extrastämma i en om uppförande av altaner för de medlemmar som ägde lägenheterna på bottenplan. Hovrätten finner att förändringen får anses vara av liten betydelse för de tre medlemmar som motsatt sig förslaget och godkänner därför stämmobeslutet.

"Hushållen underskattar risker med bolån" - 2011-02-23

Artikeln i DI handlar om en ny rapport från Bostadskreditnämnden (BKN). Enligt Bengt Hansson analytiker på BKN har vi en bubbla sedan två år tillbaka och den kommer att fördjupas i takt med att räntorna stiger. Han menar att när vi kommer upp i normala räntenivåer på 5,5 procent, kommer det att märkas.

Nytt verktyg mot lockpriser på bomarknaden - 2011-02-14

DI skriver att mäklare i Stockholm från april ska testa jämförelsepriser för att få bort lockpriserna från bostadsmarknaden, enligt en uppgörelse mellan ledande aktörer på marknaden. Uppgörelsen har förhandlats fram av ledande mäklarföretag under ledning av Mäklarsamfundet.


Bostadsbristen håller uppe priserna i storstäderna - 2011-02-04

E24 skriver att vi i Sverige idag bara bygger för var femte person som kommer att behöva en bostad. Därför kommer bostadsbristen att bli ännu värre än vad den är i dag. Priset på bostadsrätter hålls uppe trots räntehöjningar och många kommer inte att kunna ta ett jobb för att de inte har någonstans att bo.

Mindre effekt än väntat av bolånetaket - 2011-02-03

DI skriver om SBABs senaste mäklarbarometer som visar att bostadspriserna väntas fortsätta att öka under första kvartalet men i långsam takt. Den negativa effekten av bolånetaket blev mindre än väntat under fjärde kvartalet. Prognosen för första kvartalet är att bolånetaket dämpar bostadspriserna ungefär lika mycket som under fjärde kvartalet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar